I flere tiår ble noen av verdens beste telt og soveposer produsert på Melhus.

Selv etter utflagging av produksjon sent på 90-tallet har den industrielle forankringen vært sterk, og skapt et unikt miljø og fagkompetanse på søm. De senere år har den samme kunnskapen blitt brukt på reparasjoner og service – men også i produktutvikling. Så det er i historiske lokaler for norsk produksjon det nå er etablert ny virksomhet som satser på Re-salg, reparasjon og norsk småserie-produksjon.

Vi skal gjøre det enklere, bedre og tryggere for folk å kjøpe brukt, og vi skal bruke kompetansen vår til å hjelpe de som ønsker å satse på brukt utstyr.

Vi kvalitetssikrer og sertifiserer brukt utstyr, og har utviklet vårt eget unike sporbarhet-system.

Samarbeidet med XXL om reparasjon og sertifisering av brukte telt og annet sportsutstyr viser hvor viktig denne satsningen er, og sammen ønsker vi å være pådrivere for å løfte bærekraftsarbeidet i hele bransjen. Det handler blant annet om å få flest mulig med på samarbeid om reparasjoner og bruktsalg. Det handler om å gjøre brukt utstyr tilgjengelig for alle, og det dreier seg om å gi god informasjon tilbake til de som designer nye produkter.

FNs bærekraftsmål nummer 17 handler om samarbeid for å nå målene. Uten samarbeid oppnår vi ingenting. Det vi bryr oss om er samme utfordringer som mange andre også har. Sammen kan vi løfte frem en helt ny og bærekraftig industri, og gi hele bransjen et løft på veien.

Er du her som butikk eller merkevare fordi du ønsker å ta del i bruktmarkedet, eller ønsker å tilby flere tjenester til kundene dine – la oss ta en uforpliktende prat!

Friluftshilsen fra alle oss i UTigjen